Reiki BhiSajya

Voor opleidingen en behandelingen

Kwaliteit en tarieven van aanbieders

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van reikicursussen met grote verschillen in hun tarieven.

Er zijn goedkope (soms online) cursussen die (voor zover ik ze gezien heb) niet voldoen aan de eisen en zelfs zeggen op te leiden tot reikimaster. Via internet een paar vragen beantwoorden, via de telefoon worden afgestemd op de universele energie en een middag ergens oefenen geeft echt niet genoeg basis om goed te kunnen behandelen of anderen op te kunnen gaan leiden. Het is een slechte ontwikkeling waar we als serieuze reikibeoefenaars helaas weinig aan kunnen doen.

Ook zijn er aanbieders die korte cursussen geven en waarbij zelfs de masteropleiding maar één middag duurt. De kosten zijn hierdoor vrij laag maar de vraag is wat je eraan gaat hebben. Normaal duurt een masteropleiding in totaal een paar jaar en vraagt veel ervaring dus ik heb mijn twijfels bij masters die zeggen dit zo snel te kunnen overbrengen. Want hoe gaat de nieuw opgeleide master lesgeven? Hoeveel kennis gaat deze doorgeven aan zijn of haar cursisten? En hoe gaan die cursisten dan behandelen?

Aan de andere kant worden er ook cursussen aangeboden tegen heel hoge tarieven. Vooral voor de cursus reiki 2 en 3 worden flinke bedragen gerekend. De tarieven worden op afspraak hooggehouden en er wordt gezegd dat zij de 'enige echte Reiki' onderwijzen. Natuurlijk zullen hierbij goede masters zijn maar ook in deze groep aanbieders wordt soms heel onvolledig lesgegeven en zijn cursisten hierna soms niet in staat om zelfstandig een behandeling te geven. Ook hier zijn dus grote verschillen in kwaliteit en het tarief zegt maar weinig over de manier van lesgeven.

Mikao Usui zelf rekende heel reële bedragen en gaf aan dat dit ook als een energie-uitwisseling moet worden gezien. De balans moet kloppen en op deze manier is reiki ook voor veel meer mensen bereikbaar. Gelukkig zijn er ook veel aanbieders die op deze manier hun kennis willen doorgeven en het zo voor meer mensen mogelijk maken om te gaan werken met de reiki-energie. Een goede masteropleiding en veel ervaring zijn heel belangrijk om les te kunnen geven en de kennis zo niet verloren te laten gaan.

Als master bij Reiki BhiSajya ben ik ook een voorstander van eerlijke tarieven en ik geef les op de originele manier volgens Mikao Usui. U ontvangt de initiaties en leert alle technieken op een snelle en praktische manier. U ontvangt hierbij schriftelijk lesmateriaal en het certificaat bij uw cursus. De cursussen zijn zeer volledig en u zult uzelf en anderen direct kunnen behandelen.

Inmiddels zijn veel cursisten door BhiSajya opgeleid die een goed lopende praktijk opgezet hebben en waarvan een gedeelte ook verder is gegaan als zelfstandig Usui Reikimaster.