Reiki BhiSajya

Voor opleidingen en behandelingen

Cursus Reiki I, de eerste graad

(Shoden)

Tijdens de cursus Reiki I leert u samen met een klein groepje medecursisten hoe u anderen en uzelf kunt behandelen. De cursus is verdeeld over twee dagdelen en een terugkomavond na ongeveer drie weken.

Bij Reiki BhiSajya leert u de oorspronkelijke manier van Reiki zoals bedoeld door Mikao Usui en zorgt voor een goede basis wanneer u anderen wilt gaan behandelen of zelf een praktijk wilt starten. Ook wanneer u de cursus alleen voor uzelf wilt doen zult u hier veel aan hebben. U ontvangt de inwijdingen individueel en wordt begeleid in uw proces.

Door de stapsgewijze uitleg en het toepassen van de techniek tijdens de cursus leert u de handposities en het gevoel in de handen kennen. Direct na de cursus kunt u zelfstandig een reikibehandeling geven aan bijvoorbeeld familieleden, vrienden, kennissen, buren en huisdieren.

Ook is het vaak mogelijk reiki te gebruiken in uw werk, de stof tijdens de cursus wordt hierbij aangepast aan uw wensen en doelen.

Naast het kunnen geven van behandelingen is de cursus reiki I voor veel mensen een omslagpunt in hun leven. De cursus leert u de werking van energie in het dagelijkse leven waardoor u beter begrijpt waardoor u door bijvoorbeeld een drukke stad erg moe kunt worden of hoe u uw hoofd 's nachts rustig kunt maken. U leert wat u kunt doen wanneer u bijvoorbeeld van alles tegelijk aan het doen bent maar niks af komt.....

Veel mensen hebben last van invloeden van buitenaf en zij kunnen veel baat hebben bij de inwijdingen en technieken die bij de cursus reiki 1 worden gegeven en geleerd. Het energiesysteem wordt in balans gebracht en er ontstaat een natuurlijke bescherming waardoor het leven vaak veel makkelijker en duidelijker wordt. U voelt beter wat goed is voor uzelf en zult vaak wat beter grenzen kunnen stellen. De cursus reiki I is veel meer dan het leren geven van behandelingen, het geeft zelfvertrouwen en een diepe innerlijke rust. In deze drukke tijden is dat een heerlijke luxe!

De lesstof bevat onder andere:

De geschiedenis van Reiki

Uitleg van het Usui System of Natural Healing

De werking van de energie

Het ontstaan van klachten

Richtlijnen voor het geven van behandelingen

Behandelen van jezelf

Geven van een behandeling op een behandeltafel

Geven van een behandeling op een stoel

Behandelen van kinderen en huisdieren

Oefenen van de handposities

De vijf Reikiprincipes

De Reikistamboom van dr. Usui tot u als nieuwe reikicursist

Technieken om te gronden, rustig te worden, beter te slapen en beter te concentreren

De vier initiaties (of inwijdingen) die u afstemmen op de kosmische energie waardoor de energie voelbaar gaat stromen.

Schriftelijk lesmateriaal en certificaat na afsluiting

De eerste cursusdata in 2018 zijn bekend:

*Zaterdag 20 en zondag 21 januari van 12.00 tot 16.30 uur (vol)

*Zaterdag 10 en zondag 11 maart van 12.00 tot 16.30 uur (nog twee plaatsen beschikbaar)

*Maandag 26 en dinsdag 27 maart van 19.00 tot 22.00 uur (nog twee plaatsen beschikbaar)

*Maandag 16 en dinsdag 17 april van 19.00 tot 22.00 uur (nog drie plaatsen beschikbaar)

*Zaterdag 28 en zondag 29 april van 12.00 tot 16.30 uur (vol)

 

Nieuwe data volgen binnenkort.

Wilt u graag een cursus volgen maar komen de data niet uit? Laat het dan even weten, vaak kan er wat verschoven of bijgepland worden.

 

Locatie:

De cursussen (maximaal vijf cursisten) worden meestal gegeven in de praktijk op de Tingieterstraat 18 in Hoogland. De onkosten zijn hierdoor laag waardoor we de cursusprijzen betaalbaar kunnen houden.

 

Voor grotere groepen (maximaal 10 cursisten) maken we gebruik van een ruimte bij Sportsalon Sanavitala in Hoogland.

 

 

 

Tarief (incl.btw): 155 euro

De cursus is inclusief schriftelijk cursusmateriaal, certificaat, koffie en thee.   

 

Overige mogelijkheden:

Wanneer u samen met één of meer bekenden, collega's of familieleden een cursus wilt volgen kan een extra cursus worden gepland. Het is mogelijk om deze cursus bijvoorbeeld in een weekend, vakantie of onder schooltijd te plannen. Als u wilt kan er ook een korte intensieve cursus worden ingepland. Die wordt gegeven van 11.30 tot 18.00 uur en is dus maar één dag. Dit kan fijn zijn wanneer u ver weg woont.

Ook wanneer u de cursus wilt volgen maar op bovenstaande data niet kunt, neem dan even contact op. We overleggen dan wat andere mogelijkheden.

Bij meerdere aanmeldingen worden op korte termijn meer cursussen ingepland, dus laat uw wensen rustig weten!

Reikipraktijk BhiSajya verzorgt ook workshops binnen uw bedrijf of vereniging op uw eigen locatie. Kijk hiervoor bij Cursus bij Bedrijven.